Onuachu loodst Genk met vierklapper naar 9e zege op rij

© Belga

Koploper KRC Genk heeft vrijdag in de eerste wedstrijd van de zestiende speeldag van de Jupiler Pro League een 4-1 zege behaald tegen Charleroi. Paul Onuachu nam in deze negende zege op een rij voor de Limburgers de vier doelpunten voor zijn rekening. Bovenaan de stand dikt Genk zijn voorsprong aan tot tien punten.

Genk maakte al vroeg het verschil. Onuachu (9.) opende de score op een strafschop, na een overtreding op een oprukkende Daniel Muñoz. Toen diezelfde Onuachu (35.) nog voor halfweg de 2-0 tegen de touwen werkte, lag Charleroi tegen het canvas. Even leek Charleroi er toch weer in te geloven, na de 2-1 van Daan Heymans (66.).

Maar dat was buiten Onuachu gerekend. De onstuitbare Nigeriaan diepte de kloof meteen weer uit tot 3-1 (71.) en zette in het slot de kers op de taart met de 4-1 – de twaalfde goal dit seizoen voor de topschutter.

In de stand telt Genk na zijn negende zege op een rij 43 punten, dat zijn er al tien meer dan eerste achtervolger Antwerp, dat zondag RSC Anderlecht ontvangt. Charleroi staat op de elfde plaats met 19 punten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content