Ongerustheid over toekomst Messi bij Barcelona

© AFP
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Blijft hij nu of blijft hij niet? Er is nog steeds onduidelijkheid over de contractverlenging van Lionel Messi.

Sommigen, zoals Barcelonavoorzitter Josep Bartomeu, beweren met grote stelligheid dat Lionel Messi zijn contractvernieuwing tot 2021 al ondertekend heeft.

Maar sinds de transfer van Neymar naar PSG heeft het bestuur van Barça een groot deel van zijn geloofwaardigheid verloren. Toen klonk het bij de club immers ook dat het ’tweehonderd procent’ zeker was dat de Braziliaan in Catalonië zou blijven.

Ook de Spaanse media blazen warm en koud. Nu eens lees je dat Messi zijn handtekening al gezet heeft en dat het alleen nog wachten is op de officiële foto, dan weer heet het dat de vader van Messi én zijn advocaat de contractvernieuwing al ondertekend hebben, maar dat de poot van de Vlo nog steeds ontbreekt.

‘Niet 100 procent zeker’

Ook vanuit de spelersgroep komen geen signalen dat de verlenging van Messi’s huidige contract, dat nog loopt tot juni 2018, beklonken is.

In aanloop naar de Champions Leaguewedstrijd op Juventus slalomde coach Ernesto Valverde als een volleerd skiër om de hete brij heen: ‘Leo is nu bij ons, verder dan dat gaan we niet denken. We genieten van wat we hebben.’

Ivan Rakitic was iets loslippiger: ‘Messi’s naam maakt ondertussen deel uit van het wapenschild van Barcelona, maar ik kan niet met 100 procent zekerheid zeggen dat hij blijft. Iedereen heeft zijn mening. Er zijn supporters die de officiële foto willen zien en ik ook, want ik wil verder blijven voetballen met Leo.’

Telefoontje van Bartomeu

Onlangs publiceerde zanger Joan Manuel Serrat, een levende legende in Spanje en een Barçafan van het eerste uur, een open brief in de Spaanse kwaliteitskrant El País. Daarin drukte hij zijn ongerustheid uit over de toekomst van Messi bij Barça.

Als de Argentijn zijn contractverlenging immers niet tekent voor 1 januari, dan mag hij vanaf Nieuwjaar beginnen onderhandelen met andere clubs.

Serrat kreeg daarop een persoonlijk telefoontje van Bartomeu, zo vertelde hij een paar dagen later aan Radio Catalunya: ‘Daaruit kan ik nog altijd niet opmaken of er nu een officiële foto komt van de voorzitter met Messi, maar wat zijn toekomst bij Barça betreft, ben ik wel gerustgesteld.’

Speculaties

Feit is: zolang er geen officieel nieuws komt over de contractverlenging van Messi, zal het gespeculeer alleen maar toenemen. PSG en Manchester City zouden op de loer liggen om de nummer 10 in te lijven. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content