OHL wil bezoekende supporters niet weren

© BELGA

De club uit Leuven wil meewerken aan een oplossing met de supportersfederatie, zodat protestacties zoals die van Standard en KV Mechelen in de toekomst vermeden worden.

De club uit Leuven wil meewerken aan een oplossing met de supportersfederatie, zodat protestacties zoals die van Standard en KV Mechelen in de toekomst vermeden worden. Oud-Heverlee Leuven kreeg de voorbije weken flink wat tegenwind vanuit de media en de overkoepelende nationale supportersvereniging (SFP) omdat het als enige eersteklasser niet wilde meegaan in het verhaal van een maximumprijs van 20 euro voor bezoekende supporters. De fans van KV Mechelen en Standard bleven uit protest weg uit het stadion van Leuven.

OHL blijft echter bij zijn standpunt en benadrukt dat het de club niet te doen is om winstbejag. “Wat ons vooral stoort, is de eenzijdige manier waarop de supportersfederatie die maximumprijs opgelegd heeft, zonder gezamenlijk overleg met de clubs”, aldus Chris Vandebroeck, woordvoerder en bestuurslid van OHL, die toegeeft geschrokken te zijn van de negatieve reacties in de pers.

“Wij zijn niet tégen het instellen van een maximumprijs, maar die moet dan in overeenstemming zijn met het aangeboden comfort. Bij ons aan Den Dreef zitten de bezoekers in eenzelfde (nieuwe) tribune als onze thuissupporters, met netjes overdekte zitplaatsen. Dat kun je lang niet van alle eersteklassers zeggen. Bovendien betalen onze eigen supporters ook 25 euro voor die topwedstrijden, dan kun je het niet maken om aan bezoekende supporters minder te vragen.”

Prijs afhankelijk van comfort?

OHL benadrukt dat het van de eigen supporters geen klachten hoorde. “Ook de andere bezoekende supporters – Anderlecht, Genk en Club Brugge – die 25 euro moesten betalen, maakten geen bezwaar. Enkel Standard en KV Mechelen deden dat,” zegt Vandebroeck in Sport/Voetbalmagazine.

Speelt ook niet mee dat OHL sowieso zijn bezoekersvak gevuld krijgt met eigen supporters? Zowel tegen Mechelen als tegen Standard was Den Dreef uitverkocht. Tegen Mechelen zat het vak zelfs vol studenten – de toekomst van een club. Maar dat is geen argument, beweert Vandebroeck: “Die studentenactie tegen Mechelen was al vastgelegd nog voor er sprake was van een boycot van de Mechelse fans.”

Dat het OHL om het principe te doen is, bewijst Vandebroeck met een tegenvoorstel: “Laat de prijzen afhangen van het comfort dat je biedt. Een onafhankelijk orgaan, bijvoorbeeld de Pro League, zou daarover moeten oordelen. Wij willen met het oog op volgend seizoen zeker rond de tafel gaan zitten met de betrokken partijen.” (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content