OHL verwacht dankzij OH-Elle 1.800 vrouwen in stadion

© Thinkstock

Oud-Heverlee Leuven verwacht dat er tijdens de thuismatch tegen KV Mechelen liefst 1.800 vrouwen in het stadion zullen zitten op een totaal van 9.500 supporters, wat een unicum moet zijn in het Belgische voetbal.

Oud-Heverlee Leuven verwacht dat er tijdens de thuismatch tegen KV Mechelen liefst 1.800 vrouwen in het stadion zullen zitten op een totaal van 9.500 supporters, wat een unicum moet zijn in het Belgische voetbal. Ook het feit dat het stadion volledig uitverkocht is voor een wedstrijd in Play-off 2 is redelijk uniek. Dat maakte de eersteklasser in een persbericht bekend.

De grote opkomst van vrouwen heeft vooral te maken met het supportersinitiatief OH-elle, uitgaande van enkele fervente OHL-supporters die het bestuur konden overtuigen om voor deze thuismatch 1.250 gratis kaarten ter beschikking te stellen van vrouwen. De kaarten waren in een minimum van tijd de deur uit. Daarnaast bestaat het abonneebestand van de Leuvense eersteklasser voor 10 procent uit vrouwen, goed voor 550 vrouwelijke fans.

OH-elle is een voor eerste klasse uniek nieuw supportersinitiatief dat vrouwen, over de supportersclubs heen, wil verenigen en de samenhorigheid tussen hen wil versterken. De groep wil ook het komende seizoen regelmatig uitpakken met leuke projecten voor vrouwen die graag komen kijken naar voetbal. Zaterdag vindt tevens het network event plaats van ladies@ohl dat zich richt tot vrouwen die in de marge van het voetbal interessante businesscontacten willen leggen. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content