Nog een assistent voor Martínez: Engelsman Anthony Barry trekt naar Rode Duivels

© Belga Image

Bondscoach Roberto Martinez krijgt in zijn technische staf versterking van de Engelsman Anthony Barry, die werkzaam was als assistent bij de Ierse nationale ploeg maar daar met onmiddellijke ingang vertrekt. Dat heeft de Ierse voetbalbond FAI vrijdag gemeld.

‘De kans om naar België te vertrekken en om deel te nemen aan de WK-eindronde kon ik niet laten liggen’, reageert de 35-jarige Barry. ‘Uiteraard wens ik het hele team het allerbeste voor de toekomst.’

Barry maakt ook deel uit van de technische staf van Chelsea. De Belgische voetbalbond (KBVB) maakte de overgang nog niet officieel bekend.

‘Ik wil Anthony graag bedanken voor de positieve bijdrage die hij het afgelopen jaar heeft geleverd, zowel met de spelers als met de staf’, zwaaide de Ierse bondscoach Stephen Kenny zijn assistent uit. ‘Anthony had een goede verstandhouding met de staf en de spelers. Hij was een uitzonderlijke coach en een plezier om mee te werken. We respecteren zijn beslissing en hij vertrekt met onze beste wensen.’

Martinez bouwt dus verder aan zijn staf in aanloop naar het WK, dat dit najaar in Qatar op de planning staat. Dat is ook nodig, aangezien assistent Shaun Maloney eind 2021 naar Hibernian trok en de toekomstplannen van Thierry Henry nog onduidelijk zijn. Vorige maand raakte alvast bekend dat Thomas Vermaelen als assistent van Martinez aan de slag gaat. De 36-jarige Antwerpenaar zette toen met onmiddellijke ingang een punt achter zijn actieve loopbaan.

Partner Content