Nieuwe Jelavic voor Zulte Waregem?

© IMAGEGLOBE

Met Ivan Lendric (20) hoopt Francky Dury de nieuwe Nikica Jelavic gevonden te hebben.

Met pijn in het hart, maar ook met enige trots zal Francky Dury afgelopen zondag gezien hebben hoe Nikica Jelavic op het EK de 1-2 tegen Ierland scoorde. Zulte Waregem kocht in de zomer van 2007 de toen 22-jarige spits voor 500.000 euro over van Hajduk Split, maar de Kroaat scoorde in 23 matchen slechts 3 keer.

Hij kwijnde weg van heimwee, ook omdat de club, dixit Dury, toen nog niet klaar was om de speler naast het veld te begeleiden. Bij Rapid Wien en de Glasgow Rangers toonde Jelavic daarna wel zijn talent en vorig seizoen maakte hij grote sier bij Everton.

Nieuwe Kroatische spits

Vijf jaar na diens transfer kondigde Essevee vorige week met trots de komst van een nieuwe Kroatische spits van Hajduk Split aan: de 20-jarige Ivan Lendric, die een contract voor drie jaar tekende.

Na de tegenvallende transfers van jonge Balkantalenten als Luka Milunovic en Irfan Hadzic, die na Nieuwjaar werden doorgestuurd, liet Zulte Waregem deze keer niets aan het toeval over, benadrukt communicatieverantwoordelijke Cedric Tack.

“Onze scouts zagen Ivan vijf keer live aan het werk. Onder meer op het WK U20, vorige zomer in Colombia.”

Lendric doorliep alle jeugdreeksen van Kroatië en kreeg in het laatste jaar van zijn opleiding (2009-2010) de onderscheiding ’talent van het jaar’. In het seizoen 2010-2011 deed de Kroaat ervaring op bij Zrinjski Mostar, waar hij topschutter van de Bosnische hoogste afdeling werd met 16 doelpunten in 28 duels. Afgelopen seizoen speelde hij 19 matchen voor Hajduk, goed voor 4 goals.

Zulte Waregem is dan ook overtuigd van Lendric’ kwaliteiten. “Technisch sterk, doelgericht, en, belangrijk: een heel goeie attitude”, vertelt Tack.

“Toch willen we hem geen druk opleggen. Onze teammanager zal hem van dichtbij opvolgen, Lendric krijgt ook taallessen en we zullen hem bij een gastgezin onderbrengen. Een perfecte manier om spelers goed te laten integreren. Alleen op een appartement, zoals Jelavic indertijd, lukt dat veel moeilijker.”

Dat Essevee 700.000 euro voor Lendric betaalde, zoals een krant beweerde, noemt Tack onzin. “Ivan was voor ons een heel mooie opportuniteit. Onder meer dankzij de overredingskracht van Dury hebben we hem naar hier kunnen halen.” (JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content