Nicolas Anelka koopt Ath

© AFP

De Franse ex-international wil met Ath binnen vijf jaar naar tweede klasse.

Onder de 500 man die op 17 juli tweedeprovincialer Warcoing zien winnen tegen Ath, gedegradeerd uit derde klasse, is Nicolas Anelka. Hij ziet bij Ath achttien testspelers aan het werk die hij moet beoordelen.

De voormalige Franse international, ex-PSG, Real en Chelsea, wil het stamnummer 2899 opkopen. Anderhalve maand eerder kreeg een Franse makelaar Fabrice Van Robays Anelka’s vriend Doug Pingisi aan de lijn, met een mandaat om een club te zoeken voor Anelka. Van de drie clubs die Van Robays voorstelt, ziet het project in Ath er het best uit. Het heeft geen spelers of trainers meer, geen bestuur, en een relatief kleine over te nemen schuld. Voor 300.000 euro is de deal beklonken, al moet Ath wel uitwijken naar Fleurus omdat de stad het stadion al had toegewezen aan een eersteprovincialer.

Doel van Anelka, die sinds 2007 een relatie heeft met een choreografe uit het nabijgelegen Charleroi: binnen vijf jaar naar tweede klasse. Door het gebrek aan spelers moest de club forfait geven voor de beker van België.

(Nicolas Taiana)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content