Nederlandse voetbalbond mikt op minstens 12.000 toeschouwers per EK-duel

© GETTY

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) hoopt komende zomer bij de vier EK-wedstrijden in Amsterdam ten minste 12.000 toeschouwers te kunnen verwelkomen in de Johan Cruijff ArenA.

‘Geweldig dat we op koers liggen voor een EK met publiek’, zegt Gijs de Jong, toernooidirecteur in Amsterdam. ‘Dit is een historisch toernooi, waar Nederland deel van uitmaakt. Daar hoort gewoon publiek bij te zijn. We kijken ernaar uit 12.000 toeschouwers in de Johan Cruijff ArenA te ontvangen, maar beseffen dat het coronavirus onvoorspelbaar is en er geen garanties zijn. We blijven echter goede hoop houden dat de situatie in juni zodanig verbeterd is, dat er zelfs meer toeschouwers bij kunnen zijn.’

Uiterlijk deze woensdag moesten de twaalf speelsteden hun plannen indienen over het beoogde minimumaantal toeschouwers bij de EK-wedstrijden in hun stadions.

De Johan Cruijff ArenA vormt het decor voor de EK-groepswedstrijden van Nederland tegen Oekraïne (13 juni), Oostenrijk (17 juni) en Noord-Macedonië (21 juni). Op 26 juni staat nog een achtste finale op het programma.

Partner Content