Nabil Dirar voelt zich nog maar 75 procent fit bij AS Monaco

© BELGAIMAGE

De oud-rechterflankspeler van Club Brugge is zeker van CL-ticket voor volgend seizoen.

AS Monaco is sinds afgelopen weekend zeker van deelname aan het kampioenenbal, want voor de tweede plaats in de Ligue1 kan het team uit het Prinsdom niet meer worden bijgehaald. In de Franse pers wordt er al uitgekeken naar volgend seizoen, want er wordt van uitgegaan dat de Italiaanse coach Claudio Ranieri straks plaats moet ruimen voor een even gereputeerde andere trainer.

“Ik vind dat hij heel goed zijn job uitoefent”, beweert Nabil Dirar (28). “Mijn respect voor zijn werk is groot. Zijn voornaamste kwaliteit blijft dat hij naar een maximaal rendement streeft en zich ook volledig geeft. Vooral tactisch is hij sterk, hij probeert de ruimte tussen de linies klein te houden. Het liefst pakt hij uit met snel combinatievoetbal naar voren. Hij kan op elke positie kiezen tussen twee tot drie topspelers. Een luxeprobleem. Maar mijn mening is misschien niet die van ons bestuur. “

Na een langdurige onbeschikbaarheid door een knieblessure geraakt de oud-speler van Westerlo en Club Brugge momenteel niet verder dan de bank en invalbeurten van maximaal een kwartier tot twintig minuten. Een terechte optie, zo oordeelt Dirar. “Ja, want ik kom van ver terug”, zegt de Brusselaar. “Ik voel me nog maar 75 procent, mis nog wat kracht en zelfvertrouwen in mijn hoofd om acties te maken. Samen met Yannick Ferreira Carrasco kende ik moeilijke momenten, maar we moedigen elkaar aan. Volgend jaar wil ik een basisplaats veroveren, want ik lig nog onder contract tot 2016.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content