Mourinho: ‘De 50 goals van Messi zijn niks waard’

© AFP

Realcoach José Mourinho maakt zijn favoriet bekend voor de Gouden Bal en blikt terug op de titelstrijd met Barcelona.

Volgens Mourinho moet de Gouden Bal naar zijn sterspeler Cristiano Ronaldo gaan. Het Spaanse blad Marca citeert de trainer: “Cristiano moet hem krijgen, niet omdat hij zo veel doelpunten gemaakt heeft, maar omdat zijn doelpunten ons de titel opgeleverd hebben.”

In die zin vindt Mourinho dat “de vijftig goals van Messi niks waard geweest zijn omdat ze Barcelona geen prijzen gegeven hebben. Net zoals de doelpunten van Ronaldo vorig seizoen niks opgebracht hebben voor Real. Dit seizoen is Cristiano echter geen pichichi geworden, daarom moet hij gecompenseerd worden met de Gouden Bal.”

Moeilijkste titel

Over de titelstrijd met Barcelona wilde The Special One nog het volgende kwijt: “Alle titels smaken zoet, dat is onmiskenbaar zo. Maar ik moet toch zeggen dat dit de moeilijkste was van de zeven kampioenschappen die ik gewonnen heb als trainer.”

Waarom de moeilijkste? “Omdat onze tegenstander toch erkend wordt als de beste ploeg van de afgelopen jaren. We stonden onder een enorme druk, we wisten dat we bij elk gelijkspel punten gingen verliezen van onze voorsprong. Het was de moeilijkste titel, maar ook de rechtvaardigste”, besluit Mourinho. (SVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content