Mitrovic: ‘Men heeft me nooit gevraagd wat het gebaar betekende’

© Belga Image
Pierre Bilic

Er was tot voor kort veel te doen over de manier waarop Anderlechtspits Aleksandar Mitrovic zijn doelpunten vierde – een obsceen gebaar met de tong tussen de vingers. In Sport/Voetbalmagazine geeft Mitrovic tekst en uitleg.

Tegen Oostende, en na een gesprek met Besnik Hasi, bleek Mitrovic zijn goal plots met een hartje te vieren. ‘Ik had dat beloofd aan enkele jeugdspelers van Anderlecht die ik een bezoekje had gebracht’, zegt hij in een uitgebreid interview met Sport/Voetbalmagazine.

‘In de Duitse pers was er veel te doen over de manier waarop ik voordien mijn doelpunten vierde. Ze schreven daar van alles over. Ik was verbaasd door de absurde en misplaatste interpretaties, zo bedoelde ik dat helemaal niet. Ik heb veel temperament en met dat gebaar, dat ik al tientallen keren maakte, wilde ik aangeven dat ik figuurlijk de tong wou afknippen van al mijn criticasters. Men heeft me nooit gevraagd wat het betekende, wel dat is nu uitgeklaard.’

Met name het Duitse sensatieblad Bild had geblokletterd ‘Vulgair gebaar beledigt Dortmund’, maar Mitrogol heeft het nu rechtgezet: het was een revanche voor de lawine aan kritiek die hij sinds de heenwedstrijd tegen diezelfde tegenstander over hem heen kreeg. Voortaan spreekt hij met het hart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content