Mircea Rednic aan de deur gezet bij AA Gent

© BelgaImage

De Roemeen Mircea Rednic is, uitgerekend op zijn 52e verjaardag, ontslagen als coach van AA Gent.

De Roemeen Mircea Rednic is, uitgerekend op zijn 52e verjaardag, ontslagen als coach van AA Gent. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws. De club bevestigde het ontslag nog niet, maar Gent geeft later een persconferentie in de Ghelamco Arena.

Volgens Het Laatste Nieuws wordt Rednic opgevolgd door zijn assistent-coach Peter Balette en Bernd Thijs. De gewezen aanvoerder van de Buffalo’s zou het blessureleed moe zijn en maakte daarom de beslissing om over te stappen naar het trainersvak.

De positie van Rednic bij de Gentenaars was de afgelopen weken onhoudbaar geworden. De Buffalo’s misten play-off 1 en gingen bovendien drie keer op rij onderuit, waardoor Europees voetbal quasi onhaalbaar wordt. Daarnaast keerden ook een deel van de spelersgroep en de supporters zich tegen hem.

Mircea Rednic was sinds begin oktober in dienst bij de Gentenaars. Toen volgde hij de ontslagen Victor Fernandez op, die al een tijdlang onder vuur lag na een zwakke competitiestart. Rednic bracht toen zijn vaste assistent Peter Balette mee naar de Arteveldestad. Zij leerden elkaar vorig jaar kennen bij Standard Luik. Vorig seizoen leidde Rednic de Rouches naar Europees voetbal, maar zijn contract werd toen verrassend genoeg niet verlengd.

Hij verhuisde daarna naar het Roemeense CFR Cluj, waar zijn verbintenis na amper twee maanden in onderling overleg ontbonden werd. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content