Mirallas: ‘EK 2016 is meer iets voor Januzaj’

© BELGAIMAGE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

In een onderhoud met de RTBF doet Kevin Mirallas, momenteel geblesseerd, enkele opmerkelijke uitspraken over het komende WK en de keuze van Adnan Januzaj.

Over zijn blessure:

“In Engeland vertelden ze eerst dat ik het WK mocht vergeten, zwaar ontgoocheld keerde ik terug naar België. Maar na verdere onderzoeken werd daar bevestigd dat ik binnen drie à vier weken toch fit zou geraken. Bij Lieven Maesschalck werk ik hard aan mijn revalidatie.”

Over de mogelijkheid om hem als vervanger voor Benteke in de spits te gebruiken:

“Dat maakt de pers ervan. Ik kan diep in de spits spelen, maar mijn plaats is op de flank. Ik kan wel depanneren als diepe spits, maar na de blessure van Benteke is Romelu Lukaku de logische nummer één voor die positie. Ik beschouw mezelf in feite niet meer als pure aanvaller.”

Over de keuze tussen Jelle Vossen en Michy Batshuayi als bijkomende spits:

“Batshuayi is de topschutter en ook al beleeft hij nu een dipje, het blijft een zeer goede speler. Vossen was er al een paar keer bij. Hij is een supergast, met een heel goede mentaliteit en een neus voor doelpunten. Dat is toch iets wat we nog een beetje ontbreken. Hij heeft het voordeel dat hij al deel uitmaakte van onze groep. Maar het is Wilmots die de beslissingen neemt.”

Over Adnan Januzaj:

“Het is in de eerste plaats goed voor hem dat de keuze gemaakt is, want er kwam veel druk op hem. Ook voor België is het een goede zaak, want het is een sterke speler. Maar misschien verdient hij het niet om al mee te gaan naar het WK, want hij kent onze groep nog niet. Op zijn positie lopen er trouwens veel goede spelers rond in onze selectie. Bovendien speelt hij niet altijd bij Manchester United. Zeker de laatste maanden niet. Laat hem eerst bij zijn club een echte titularis worden en dan is het EK 2016 wellicht meer iets voor hem.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content