Mignolet: ‘Het is sinds de eerste dag een groot avontuur geweest’

© BelgaImage

Simon Mignolet heeft er een knap eerste seizoen bij Liverpool opzitten.

De tweede doelman van de Rode Duivels had met onder meer tien clean sheets een groot aandeel in de tweede plaats van de Reds in de Premier League. Zondag sloot Liverpool het seizoen in stijl af met een 2-1 zege tegen Newcastle.

“We waren voor de match al zeker van de Champions League. Dat was ons belangrijkste doel voor het seizoen en daarin zijn we geslaagd”, vertelt de Limburger op de website van Liverpool. “Natuurlijk wilden we kampioen worden omdat we er tot de laatste dag voor mochten strijden. Maar je mag evenmin vergeten uit welke positie we komen. Wat wij dit seizoen hebben gepresteerd, is verbazingwekkend.”

Liverpool kan uit het seizoen vertrouwen putten met het oog op de volgende campagne, zegt Mignolet. “Hier kunnen we volgend seizoen op bouwen. We geloven erin en zullen opnieuw mikken op de Premier League.”

Champions League

De 26-jarige Mignolet kwam in de zomer van 2013 van het bescheiden Sunderland naar Anfield en werd er prompt titularis. “Het is sinds de eerste dag een groot avontuur geweest. Wanneer je ergens toekomt, moet je in eerste instantie je plaats zoeken. Dat ik in mijn eerste seizoen tot de slotspeeldag kan meespelen voor de titel, had ik niet verwacht. Ik ben heel tevreden.”

Dankzij de tweede plaats mag Liverpool in ’14-’15 proeven van het kampioenenbal. “Dat wordt een nieuwe ervaring voor mij. Ik kijk er erg naar uit”, besluit de ex-keeper van Sint-Truiden. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content