‘Mboyo geeft Boeckx kopstoot op training AA Gent’

© Belga
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

De Rode Duivel ging twee weken geleden nog in de clinch met de fans en stond daarna zijn aanvoerdersband af.

Ilombe Mboyo (25) heeft tijdens de training van AA Gent een kopstoot uitgedeeld aan doelman Frank Boeckx, schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen.

Volgens sommige spelers ging Mboyo hard in duel met Boeckx, die de aanvaller even later lik op stuk gaf. Mboyo kon er niet mee lachen en gaf Boeckx een rake kopstoot op de neus. De training ging gewoon door, maar de keeper stapte kwaad naar binnen. Wat later reed hij met zijn wagen naar het Gentse Universitair Ziekenhuis. Het is voorlopig onduidelijk hoe ernstig de blessure is, luidt het in de kranten.

Op zijn website meldt AA Gent dat het bericht ofwel niet correct ofwel onvolledig is. “Omwille van privacyredenen kan hier echter niet verder op ingegaan worden”.

Aan Sport/Voetbalmagazine bevestigde AA Gent-manager Michel Louwagie enkel dat Boeckx provoceerde en Mboyo daarop reageerde.

Louwagie heeft beide spelers vanochtend in zijn bureau ontvangen, maar over de inhoud van het gesprek of over eventuele sancties geeft hij geen commentaar. “Dat is interne keuken en blijft binnenskamers,” aldus Louwagie.

Mboyo ging twee weken geleden nog in de clinch met de fans en stond daarna zijn aanvoerdersband af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content