Mazzu: ‘Ik heb mijn vrouw teleurgesteld’

© IMAGEGLOBE

Felice Mazzu (ex-White Star) is nu trainer van Charleroi, maar vorig seizoen zat hij ei zo na bij Standard. In Sport/Voetbalmagazine blikt hij terug op die openlijke -en faliekant afgelopen- flirt.

S/VM: Hoe reageerde je toen Standard jou contacteerde?

Felice Mazzu: “Ik was verrast, maar toen de eerste verbazing weg was, dacht ik ‘waarom niet?’.”

S/VM: Heb je met Roland Duchâtelet gesproken?

“We hebben samen gedineerd en gepraat over wat hij met Standard van plan is en wat mijn filosofie is. De volgende ochtend kreeg ik via de telefoon de vraag om mijn overstap af te ronden. De media kondigden mijn overstap naar Standard al aan. Ik zat op dat moment op een etentje met mijn spelers. Iedereen probeerde me te bellen en niet veel later sprong de deal af. Je kunt je wel voorstellen dat dat best wel een moeilijke week voor me was.”

S/VM: Wat vond jouw familie dat je moest doen?

“Doorduwen! Ik weet dat ik mijn vrouw toen teleurgesteld heb. Zij begreep niet waarom ik mijn contract niet gewoon heb verscheurd zodat ik naar Standard kon. Zij wou dat ik had gezegd: ‘Dit is de kans van mijn leven, ik verbreek mijn contract en ik ga gewoon naar Standard.'”

“De voorzitter van White Star wilde me niet laten gaan en schermde met een hoge afkoopsom. Ik had mijn contract kunnen verbreken – Standard was bereid daarin mee te gaan – maar ik wilde het niet vuil spelen.”

S/VM: Waarom besloot je niet mee te gaan in het verhaal van investeringsgroep Gulf Dynamic Challenge bij White Star?

“Toen John Bico (de investeerder, nvdr), Pierre François (algemeen directeur, nvdr) en Nourredine Zaiour (sportief directeur, nvdr) ons samenriepen, lieten ze ons de keuze: blijven en de nieuwe overeenkomst tekenen, of vertrekken en uitbetaald worden. Ik wou aanvankelijk blijven, maar in een individueel gesprek met John Bico bleek dat we hoegenaamd niet op dezelfde golflengte zaten. Bico zei: ‘Ik denk dat u maar beter uw ontslagformulier kunt ondertekenen.’ Ik zei: ‘Oké.'”

S/VM: Bedoel je dan dat je niet mocht beslissen welke spelers er opgesteld moesten worden?

“Dat is mij niet met zoveel woorden gezegd, maar ik voelde dat ik niet de vrijheid zou krijgen om te werken zoals ik altijd deed. Als ik zie wat ik bij White Star heb meegemaakt, had men het me toch mogen gunnen om het seizoen in schoonheid te beëindigen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content