Matige Amerikanen geen partij voor Rode Duivels (2-4)

© Belga

In een vriendschappelijke wedstrijd in Cleveland heeft België de VS geklopt met 2-4. De Rode Duivels moesten het gaspedaal nooit helemaal indrukken om de Amerikanen opzij te zetten.

Kevin Mirallas opende na 6 minuten de score met een stiftballetj. Geoff Cameron bracht na 23 minuten de stand weer in evenwicht. Op een stilstaande fase, en na een duwtje tegen Vertonghen, kopte hij voorbij doelman Mignolet.

Twee keer Benteke

Na de rust liepen de Rode Duivels vlot uit. Kevin De Bruyne was twee keer aangever met dienst. Christian Benteke (56′) benutte daarbij eerst een blunder in de Amerikaanse defensie, nadien kopte Fellaini (64′) de 1-3 op het bord. Goed twintig minuten voor het einde bezegelde Benteke met zijn zesde interlanddoelpunt de partij.

Na handspel van Alderweireld legde Dempsey in de 79e minuut de 2-4 eindstand vast. Benteke werd in de slotfase nog een strafschop ontzegd, nadat hij in het strafschopgebied van de voet werd gelopen.

Voorbereiding op Servië

Voor het team van bondscoach Marc Wilmots was de wedstrijd in het First Energy Stadium, de thuishaven van de Cleveland Browns uit het American football, het sluitstuk van een stage in de Verenigde Staten. De Belgen bereidden zich in Amerika voor op de WK-kwalificatiematch van 7 juni in Brussel tegen Servië.

Donderdag keren de Rode Duivels terug naar België, waar ze zich verder klaarstomen voor het duel met Servië. Met 16 op 18 deelt België de leiding met Kroatië in WK-voorrondegroep A. Servië is derde met 7 op 18. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content