Mark van Bommel: ‘De tijd is rijp voor jonge spelers in nationaal elftal’

© Reuters

Mark van Bommel, aanvoerder van het Nederlands elftal op het EK meent dat de tijd aangebroken is om jonge, talentvolle spelers in het nationale elftal op te nemen.

Het lijkt erop dat Mark van Bommel met het EK zijn laatste grote toernooi als Nederlands international heeft gespeeld. De middenvelder wil zijn plaats in het Nederlands elftal graag afstaan aan talentvolle, jonge spelers. Dat zegt de 35-jarige international, met 79 interlands achter zijn naam, op de speciale website van Oranje.

Zelf opstappen bij Nederland doet de middenvelder, die komend seizoen voor PSV speelt, evenwel niet. “Dat wil ik niet. Wellicht komt er een moment dat de bondscoach in de toekomst door omstandigheden alsnog een beroep op mij wil of moet doen. Dan wil ik er zijn. Maar de tijd is rijp voor talentvolle, jonge spelers. Die zijn er en moeten zich nu op het allerhoogste niveau ontwikkelen”, verduidelijkt hij.

Van Bommel fungeerde deze maand tijdens het EK in Polen en Oekraïne nog als aanvoerder van het Nederlands elftal. Dat was de schoonzoon van bondscoach Bert van Marwijk ook 2 jaar eerder bij het WK in Zuid-Afrika, toen Oranje de finale haalde.

“Het Nederlands elftal is mij altijd dierbaar geweest”, besloot Van Bommel, die in de laatste EK-groepswedstrijd tegen Portugal (1-2) wel op de bank bleef.

Nederland sneuvelde op het EK roemloos in de groepsfase. Het verloor in groep B drie keer en werd laatste met 0 punten, na groepswinnaar Duitsland (9), Portugal (6) en Denemarken (3). (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content