Marc Wilmots: ‘Nonchalance moet eruit’

© Belga

Bondscoach Marc Wilmots was na de 5-1 zege van de Rode Duivels tegen Luxemburg tevreden met het resultaat en het aantal gecreëerde kansen, maar zag nog enkele zaken die voor verbetering vatbaar waren.

Bondscoach Marc Wilmots was na de 5-1 zege van de Rode Duivels tegen voetbaldwerg Luxemburg tevreden met het resultaat en het aantal gecreëerde kansen, maar zag nog enkele zaken die voor verbetering vatbaar waren.

‘Wat resultaat en score betreft, ben ik tevreden, maar over de eerste helft kan ik dat niet zijn’, stelde Wilmots. ‘Ik was niet blij met de organisatie. We speelden nonchalant en hoewel spelers twee tot drie weken geen wedstrijd achter de kiezen hebben, mag zoiets niet gebeuren in internationale wedstrijden. Het middenveld is de sleutel van het team en collectief vonden we niet de goede oplossingen’.

‘In helft twee ging het beter. We verdedigden vooruit en alle invallers hebben hun taak goed volbracht. Veel spelers hebben wedstrijdritme opgedaan en ook dat was belangrijk. Ik wil niet al te veel individuele spelersbeoordelingen maken, maar uiteraard zijn die drie treffers goed voor het vertrouwen van Lukaku. We hebben samen met hem veel vooruitgang geboekt de voorbije maanden, ook op collectief vlak’.

Veel geleerd heeft Wilmots echter niet van deze oefenpot. ‘Nee, het beste nieuws van vanavond is dat we geen geblesseerden hebben opgelopen. Dit is en blijft de voorbereiding op het WK, we werken voort aan ons gezamenlijk doel. Dembélé, Mignolet en Mertens speelden uit voorzorg niet, maar zijn in principe wel zo goed als fit. Morgen vertrekken we naar Zweden en daar gaan we harder trainen, meer op intensiteit.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content