Marc Wilmots niet naar Schalke 04

© Belga Image

Marc Wilmots keert niet terug naar Schalke 04. De Duitser André Breitenreiter volgt Di Matteo op.

De Duitser André Breitenreiter – en dus niet bondscoach Marc Wilmots – is de nieuwe coach van de Duitse topclub Schalke 04. De 41-jarige Breitenreiter komt over van het naar tweede klasse gedegradeerde Paderborn en ondertekende in Gelsenkirchen een contract voor twee seizoenen. Hij volgt er de Italiaan Roberto Di Matteo op, die moest vertrekken na een mager seizoen. Dat maakte Schalke 04 vrijdag bekend.

De voorbije weken leek Wilmots op weg naar een terugkeer naar de club van zijn hart. De geruchtenstroom omtrent een mogelijk vertrek van Wilmots naar de club waar hij als speler zijn grootste successen boekte en zijn eerste stappen in het trainersvak zette kwam eind mei op gang toen Schalke zijn coach op straat zette na een mager seizoen. Enkele dagen later gaf Wilmots tijdens de ministage in Knokke-Heist verrassend toe dat hij gecontacteerd was door Schalke om er vanaf volgend seizoen aan de slag te gaan als hoofdtrainer. De bondscoach sloot toen een vertrek bij de nationale ploeg niet uit en wou niet bevestigen dat hij na de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd van vrijdagavond (20u45) tegen Wales nog steeds aan het hoofd zou staan van de Duivels. Nadien wou Wilmots niet meer over het onderwerp praten, met de belofte dat er na de wedstrijd tegen Wales nieuws zou volgen.

Pittige eisen

Vrijdagnamiddag kwam vanuit Duitsland echter het nieuws dat Schalke niet meer geïnteresseerd was in de diensten van Wilmots en dat ze voluit gingen voor Breitenreiter. De Duitser had bij Paderborn een opstapclausule van een half miljoen euro in zijn contract staan. Wilmots bij de Belgische bond losweken zou ‘Die Königsblauen’ een pak meer kosten, naar verluidt twee miljoen euro. Bovendien zouden de contracteisen van Wilmots aan de pittige kant geweest zijn. De bondscoach heeft vrijdagavond na de wedstrijd tegen Wales alvast enkele zaken te verduidelijken. Bij de Belgische bond ligt Wilmots nog onder contract tot 2018.

Breitenreiter werkte twee jaar bij Paderborn. De Duitser leidde de club vorig jaar voor het eerst in de geschiedenis naar het hoogste niveau. Paderborn stond aan het begin van het seizoen even bovenaan, maar eindigde uiteindelijk als laatste na een zenuwslopende degradatiestrijd in de kelder van de Bundesliga. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content