Maradona: “Messi kan mij overstijgen”

© Epa

De knalprestatie van Lionel Messi tegen Arsenal heeft ook indruk gemaakt op Diego Maradona. Volgens de Argentijnse legende heeft de Barcelona-spits alles in zich om de beste speler ooit te worden.

Messi scoorde woensdagavond vier keer tegen Arsenal, in de kwartfinales van de Champions League. De 22-jarige Argentijn scoorde in de huidige CL-campagne al acht doelpunten.

“Ik zal een gat in de lucht springen wanneer Leo het WK wint en de beste speler uit de geschiedenis wordt. Hij speelt op een bovenaards niveau. Hij voetbalt met Jezus en is gewoon de beste ter wereld”, zei Maradona op Radio FM metro.

Zelf werd Maradona in 2000 in een peiling op de website van de FIFA verkozen tot beste speler ooit, vóór Pelé. Maar volgens de huidige Argentijnse bondscoach zal Messi hem en de Braziliaanse voetballegende nog overstijgen.

“Wat er zal gebeuren als hij met Argentinië wereldkampioen wordt en daarna tot beste speler van het toernooi wordt verkozen? Dan komt er een einde aan de polemiek Maradona-Pelé”, zegt hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content