Manchester United rekent op stunt van QPR in Engelse titelstrijd

© AFP

Ook Manchester City-manager Mancini blijft voorzichtig.

Als Manchester City zondag in het eigen Etihad Stadium minstens even goed doet tegen QPR als titelconcurrent Manchester United tegen Sunderland, dan pakt het team van Vincent Kompany zijn derde Engelse titel in zijn geschiedenis en zijn eerste in 44 jaar.

Degradatie

Ferguson hoopt dat QPR op de slotspeeldag stunt op het veld van City. Voor QPR staat immers ook veel op het spel. Bij verlies zakt het team, dat wordt getraind door gewezen City-manager Mark Hughes, mogelijk uit de Premier League.

“QPR heeft een punt nodig. Ze vechten om te overleven. De hele toekomst van de club hangt misschien af van die wedstrijd”, zegt Ferguson. “QPR heeft pech dat Sparky (Hughes) niet zelf meer op het veld staat. Maar ook als manager weet hij wat te doen. Ongetwijfeld is hij niet vergeten hoe hij door City aan de deur is gezet.”

Ferguson geeft wel toe dat de kaarten voor de Mancunians niet gunstig liggen. “City is favoriet, laat daar geen misverstand over bestaan. Maar wij hebben de titel al drie keer op de laatste speeldag veroverd. Laat ons dat maar opnieuw doen.”

Mancini: “Nog niet gedaan”

Roberto Mancini, de Italiaanse manager van Manchester City, blijft voorzichtig en weet waar het gevaar schuilt. “Het is nog niet gedaan. We moeten de drie punten thuis houden komend weekend. QPR vecht tegen de degradatie, maar we hebben het zelf in handen”. (Belga/BBC/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content