Manchester City beboet Kolo Touré met 950.000 euro

© Image Globe

Een bedrag dat overeenkomt met zes weeksalarissen.

Naast zijn zes maanden lange schorsing moest de 30-jarige Ivoriaanse international (85 caps) zijn positief uitgevallen drugstest bekopen met een enorme geldboete.

Na een intern onderzoek besliste de clubleiding van Manchester City om de collega van aanvoerder Vincent Kompany een straf op te leggen van 950.000 euro. Die sanctie, die gelijkstaat met slechts zes weeksalarissen, werd door Kolo Touré aanvaard.

De broer van ploeggenoot Yaya Touré (ex-Beveren) is sinds 2 september opnieuw speelgerechtigheid voor het team van manager Roberto Mancini nadat hij een zes maanden durende schorsing uitzat voor het gebruik van dieetpillen van zijn vrouw.

Maar amper een maand na zijn terugkeer op het veld vond het bestuur van de Citizens het nodig alsnog een bijkomende navraag te doen naar de gang van zaken.

“De speler probeerde niet zijn prestaties te verbeteren of het gebruik van prestatiebevorderende middelen te maskeren. Wel had hij moeten controleren welke producten hij innam. Dan had Touré kunnen weten dat dergelijke tabletten niet mogen worden genomen door een professioneel voetballer”, zo luidde het statement van de tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond FA.

De Ivoriaan dreigde ook zijn portretrechten te verliezen. En dan spreken we over een bedrag van ongeveer 1,9 miljoen euro. Maar Manchester City besloot hiervan af te zien. Volgens de Engelse media had Touré anders zijn toekomst op lange termijn ter discussie gesteld. Zijn contract loopt nog tot 2013. (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content