Maldini: ‘Wat Ancelotti zo speciaal maakt, is zijn humor’

© IMAGEGLOBE

In de kwartfinales van de Champions League trekt PSG naar het grote Barcelona. Ondanks de torenhoge ambities van de Qatarese eigenaars van de club, hoeft coach Carlo Ancelotti (53) niet te vrezen voor zijn baan bij een eventuele uitschakeling.

Clubvoorzitter Nasser El-Khelaifi is zelfs zo tevreden over de Italiaanse coach dat hij hem onlangs een van de beste trainers ter wereld noemde.

“Wat Ancelotti voor mij zo speciaal maakt, is zijn humor”, zegt voormalig topverdediger Paolo Maldini. “Hij is een komiek, die zelfs vlak voor een belangrijk Champions Leagueduel nog grapjes loopt te maken.”

De Nederlandse rechtsachter Gregory van der Wiel, die sinds begin dit seizoen voor PSG uitkomt, drukt het zo uit: “Het gaat er onder Ancelotti heel anders aan toe dan bij Ajax. Veel losser. Er zijn minder regeltjes. Niemand vindt het erg als je één minuutje te laat komt, er heerst een heel volwassen sfeer.”

Ancelotti staat tussen zijn spelers, omringt ze met warmte en legt vrijwel al zijn beslissingen uit. Het geeft hem in het harde profwereldje iets aparts. “Ik geloof nu eenmaal niet in geschreeuw”, aldus de vroegere middenvelder. “Door rustig te praten bereik je veel meer. Ik ben voor mijn spelers geen strenge vader, eerder een goede vriend.” (MH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content