Makelaar van Balotelli bekritiseert Platini

© BELGIANFREELANCE

Mino Raiola, de makelaar van Mario Balotelli, bevestigt dat zijn cliënt het veld zal afstappen als hij racistisch bejegend wordt.

Na het dreigement van Mario Balotelli dat hij het veld, ook tijdens een wedstrijd, zal verlaten als het publiek zich racistisch uitlaat tegenover hem, verklaarde UEFA-baas Michel Platini dat de Italiaan voor zo’n gedrag een gele kaart zou krijgen.

Mino Raiola, de makelaar van Balotelli, reageerde in The Guardian: “Dat vond ik een heel vreemde respons van de UEFA. Ik was zelfs heel teleurgesteld over wat Platini zei en ik weet dat veel mensen het daarover met mij eens zijn. Platini heeft eigenlijk nog niks gedaan om het voetbal te verbeteren en om de spelers te helpen.”

“Mario heeft immers in het verleden al veel problemen gehad met racisme, maar gelukkig glijdt dat nogal gemakkelijk van hem af. In Italië hebben we niet voor niets het gezegde: racisme is onwetendheid.”

Raiola vindt dat de Britse Football Association (FA), in tegenstelling tot de UEFA, racisme wel goed aanpakt. “Ik heb met de FA al verschillende meetings gehad over hoe omgaan met racisme en zij zijn heel proactief. Ze staan verder dan veel andere landen in Europa.” (SVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content