Maarten Martens (ex-Cercle en AZ) twijfelt over toekomst

© BELGA
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Maarten Martens, amper 31, zit al sinds juli zonder club. Deels eigen keuze zo blijkt, de ex-Rode Duivel twijfelt of hij nog verder wil/kan als profvoetballer.

Veel plezier beleefde Maarten Martens de voorbije twee seizoenen niet aan het voetbal. In januari 2014 vertrok hij als aanvoerder bij AZ Alkmaar, waar hij acht seizoenen actief was en titel en beker won, om zijn geluk te beproeven bij de Griekse eersteklasser PAOK Saloniki. Daar kon de Belgische middenvelder de hoge verwachtingen nooit inlossen. Op een jaar tijd kwam hij amper aan 19 wedstrijden, waardoor hij midden vorig seizoen uitgeleend werd aan Cercle Brugge.

Daar moest de ex-Rode Duivel (9 caps) het behoud proberen te bewerkstellingen. Dat lukte niet, waardoor een verlengd verblijf bij Cercle er niet in zat voor Martens. Ondertussen besliste PAOK om zijn nog tot 2016 lopende contract af te kopen. Martens is al sinds juli een vrije speler, maar blijkt maanden later nog steeds niet onder dak.

Zijn manager Jacques Lichtenstein is karig met commentaar: ‘Maarten trok eerst met zijn vrouw en dochtertje op vakantie naar Griekenland, hij wil de tijd nemen om na te denken over zijn toekomst. Het is niet zeker dat hij blijft voetballen op professioneel niveau. Maar ik heb hem zelf al een poos niet meer gehoord, we moeten dringend eens samenzitten.’

Martens zelf was niet bereikbaar voor commentaar, zijn vader beaamde evenwel het verhaal van de makelaar: ‘Maarten kreeg al verscheidene aanbiedingen, maar hij is momenteel zelf niet overtuigd van de verderzetting van zijn carrière.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content