‘Luka Milivojevic voelt zich niet belangrijk, hij máákt zich belangrijk’

© BELGA
Pierre Bilic

Sport/Voetbalmagazine sprak met Milan Milanovic, ex-trainer van Hajduk Kula en ex-coach van Luka Milivojevic, de nieuwe middenvelder van Anderlecht, bij de nationale beloften.

“Milivojevic debuteerde bij Radnicki Kragujevac”, vertelt Milanovic. “Alle waarnemers hadden snel door dat hij een enorm potentieel bezat. Ik ken zijn tweede club, Rad Belgrado, goed omdat ik er gewerkt heb. Het is een stap die hij zomaar had kunnen overslaan – wat hij gelukkig niet deed – want hij had toen al aanbiedingen uit het buitenland. Als coach van de nationale beloften heb ik hem vaak zien spelen en snel zien vooruitgaan bij Rad: je zag daar een leider in de goede zin van het woord.”

“Als verdedigende middenvelder is er maar één ding dat loont: hard werken. Luka voelt zich niet belangrijk, hij máákt zich belangrijk, door in functie van de anderen te spelen. Dat is een belangrijk verschil. Ik wil daarmee aangeven dat hij een man van het collectief is. Door zijn passage bij Rode Ster werden de schijnwerpers pas echt op hem gericht, dat is logisch, maar hij heeft zich in eerste instantie ontwikkeld bij Rad.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content