Luis Suarez: ‘Ik hoop dat de mensen van de show zullen genieten’

© Belga Image
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

De clásico tussen Real Madrid en Barcelona krijgt er met Luis Suárez nog een extra attractie bij.

Het zullen zaterdag zijn eerste officiële minuten van het seizoen worden. Spits Luis Suárez (27) voetbalde al even voor Barcelona, vriendschappelijk, tegen onder meer een Indonesische jeugdselectie. En met Uruguay trad hij aan tegen Oman en Saudi-Arabië.

Allemaal wedstrijden zonder inzet, andere mocht hij niet spelen, de bijter. Zijn derde incident van die aard al, na eerdere avonturen in Nederland (met Ajax tegen PSV), of Engeland (met Liverpool tegen Chelsea, als gevolg daarvan miste hij begin vorig seizoen ook al de eerste vijf competitiematchen). Er was ook al eens een incident met Patrice Evra, tijdens een duel met Manchester United. Evra beschuldigde hem van racisme, iets wat Suárez altijd ontkende.

Psycholoog

Een rare zomer was het, dat geeft hij wel toe. Geschorst worden, alleen maar mogen trainen. Luis Suárez vreesde dat het saai zou zijn, maar ‘eens in het dagelijkse ritme van trainingen, viel het al bij al nog mee.’ Barcelona stuurde hem naar de psycholoog en werkte aan zijn fysiek.

Luis Suarez: 'Ik hoop dat de mensen van de show zullen genieten'
© REUTERS

Niet vergeten, zo signaleert iemand van de club, dat zijn voorbereiding op het WK ook geen gewone was. Na afloop van de competitie ging de Uruguayaan nog snel onder het mes, voor een meniscusletsel. Hij miste daardoor de eerste match van Uruguay. Scoorde er vervolgens twee tegen Engeland. Toen kwam Italië, een match die Uruguay won, maar wel dus met dat incident.

Een beet die Suárez geen kaart kostte, maar wel in beeld kwam en hem op een schorsing kwam te staan. Wat Barça niet tegenhield om hem voor 81 miljoen euro weg te halen en tot 2019 aan de Catalanen te binden.

Laconiek deed hij het allemaal af met: ‘Ik heb geduld moeten oefenen, maar het is bijna zover… En als ik stop met voetballen, dan ga ik wel een keertje alles wat mij in mijn carrière overkwam, analyseren.’

Ik hoop dat de mensen van de show zullen genieten

Of hij nog leuke hobby’s ontdekte tijdens die pauze? Suárez: ‘Geen tijd voor. Een boek? Ik raad u het mijne aan. Binnenkort verschijnt het.’ Aan Luis Enrique, de nieuwe sportieve baas van Barcelona, om de individuele onvoorspelbaarheid van Suárez, die als hij met de kop naar de grond is gericht soms amper zélf lijkt te weten waar hij uitkomt, tot rendement te laten komen.

Garantie

De Schotse Liverpoollegende Kenny Dalglish twijfelt er niet aan: ‘Hij is een garantie voor goals. Dat zag je bij Ajax en bij Liverpool en dat zal ook hier lukken.’

Suárez: ‘Soms heb ik de indruk dat ik nog niet goed besef dat ik straks die trui van Barça mag dragen. Ik ga proberen ervan te genieten, want nu, nu ligt het écht binnen handbereik.’

Afspraak zaterdag 25 oktober, om 18 uur. In Santiago Bernabéu, Madrid. Suárez: ‘Ik hoop dat de mensen van de show zullen genieten.’

Op bezoek bij Luis Suarez in Barcelona: lees de volledige reportage in Sport/Voetbalmagazine van 22 oktober

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content