Louwagie: ‘Sergeant ambieert hoofdtrainerschap niet’

© BELGA

AA Gent kiest met Tony Sergeant voor voltijdse beloftetrainer.

Verschillende kandidaturen ontving manager Michel Louwagie voor de opvolging van Nico Vanderdonck (die naar derdeklasser Deinze vertrekt) als beloftetrainer. Denis Viane, Patrick De Wilde en Kenny Verhoene haalden het niet, want Tony Sergeant – bezig aan zijn laatste weken bij Cercle Brugge – overtuigde snel.

Louwagie in Sport/Voetbalmagazine: “Hij zat al lang in mijn hoofd, waardoor ik de rest van de stroom bewust niet activeerde. Tony kan uitpakken met belangrijke referenties: hij is straks na bijna vijftien jaar een ex-prof, hij volgde de trainersschool, kan terugvallen op een opleiding als kinesist én ik had in het verleden – toen ik hem naar ons wilde lokken als speler – met Tony telkens boeiende gesprekken.

“Ik vond het een verstandige vent, iemand met een pak bagage en een bijzonder interessant profiel. Zijn motivatie is groot.”

“Hij zal in een duobaan worden bijgestaan door de ervaren Etienne De Wispelaere, die al meer dan tien jaar voor ons werkt. Na Bob Peeters en Vanderdonck kiezen we opnieuw voor een expert, maar met als grootste verschil dat hij wel fulltime in dienst komt.”

“Tony liet uitschijnen dat hij op langere termijn wil denken en nergens het hoofdtrainerschap ambieert. Hij zal ook scouten, specifiek de revalidatie van zijn spelers opvolgen en proberen te zorgen voor de doorstroming. Het kadert allemaal in onze verdere professionalisering, die gelijkloopt met de toename van onze financiële middelen.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content