Lokeren: ‘Kregen deze winter al bod op Coelho en Harbaoui’

© BELGA
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Met Georgios Galitsios haalde Sporting Lokeren – na eerder Harbaoui en João Carlos – een derde oude bekende terug op enkele maanden tijd. Technisch directeur Willy Reynders legt uit hoe dat komt.

Vorige week haalde Lokeren Georgios Galitsios (29) terug naar België. De Griekse rechtsachter komt transfervrij aansluiten bij de ploeg waar hij al van 2011 tot 2015 aan de slag was en vierde dit weekend al zijn rentree tegen OHL.

“Onze trainer was niet helemaal tevreden over rechtsachter Mario Ticinovic en gaf na de wedstrijd tegen Waasland-Beveren aan dat hij op die positie een oplossing wilde”, zegt TD Willy Reynders in Sport/Voetbalmagazine. “Met Galitsios ben ik sinds zijn vertrek hier in contact gebleven en hij gaf nu -nadat tijdens de winterstage een deal met PAOK afsprong- zelf het signaal te willen terugkeren. Vorig seizoen wilden wij zijn contract verlengen, maar Gali dacht bij een Griekse topclub aan de slag te kunnen en wilde ook terugkeren naar zijn vaderland om daar, na de geboorte van zijn eerste kindje, dicht bij de familie te vertoeven.”

Een concrete aanbieding van een Griekse topper bleef echter uit voor de rechtsachter, Lokeren bood zijn ex-speler nu een oplossing tot het einde van dit seizoen, met optie voor twee jaren extra. “Gali deed veel water bij de wijn”, zegt Reynders, “bovendien kent hij onze competitie, is hij onmiddellijk inzetbaar en lag hij hier altijd zeer goed in de groep.”

Paniek

Met Galitsios sluit Lokeren op korte tijd al een derde oude bekende weer in de armen, na eerder Hamdi Harbaoui (31) en João Carlos Chaves (34). Ook Jaja Coelho (29, ex-Westerlo en Genk) is een voormalige smaakmaker in de Jupiler Pro League die een helpende hand kreeg aangereikt. Allemaal spelers van rond de dertig of ouder. Een serieuze koerswijziging in vergelijking met de jaren onder Peter Maes: toen de Waaslanders tijdens de winterstop jonge spelers haalden met het oog op het seizoen nadien. Reynders: “Door de slechte resultaten was er paniek binnen de club. We moesten op zoek naar directe versterking, waarbij zich een aantal opportuniteiten voordeden.”

Dat de lange termijnvisie sinds de komst van Georges Leekens -die trouwens ook maar een verbintenis ondertekende tot het einde van dit seizoen (weliswaar met optie voor één jaar extra)- verlaten werd, vloekt met de filosofie van Reynders. “Nu is de komst van die anciens geen probleem, maar dat kan het deze zomer wel worden”, beseft die. “Deze zomer moeten we op zoek naar Belgische jeugd.”

Al dramatiseert hij de ‘veroudering’ van zijn kern ook niet: “Coelho en Harbaoui waren deze winter de enige spelers waarvoor we een concreet bod kregen, de redenering dat hun aanwerving financieel oninteressant is, klopt dus niet”, zegt Reynders, die nog meegeeft dat hij ervan uitgaat dat zowel Harbaoui, Chaves, Coelho als Galitsios volgend seizoen nog op Daknam actief zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content