Lof voor Roberto Di Matteo

© Reuters

Ex-manager Avram Grant vindt dat Italiaanse interim-manager van Chelsea minstens jaar extra verdient.

Na bijna twee maanden als interim-manager van Chelsea kan Roberto Di Matteo prima statistieken voorleggen. Ex-manager Avram Grant vindt dat de Italiaan het verdient om minstens een jaar langer aan het roer van de Blues te blijven. Di Matteo werd na het ontslag van Andre Villas-Boas op 4 maart door Chelsea-baas Roman Abramovich aangesteld als interim-manager tot het einde van het seizoen. In de 15 duels onder zijn leiding boekte de club van Romelu Lukaku 10 zeges, tegenover 4 draws en 1 nederlaag. Bovendien leidde hij Chelsea naar de finales van de FA Cup en de Champions League.

Grant, zelf aan de deur gezet nadat hij Chelsea in 2008 naar de CL-finale leidde (verlies tegen Manchester United, nvdr.), zei op BBC Radio 5 dat Abramovich moeilijk te voorspellen is. “Hij heeft veel managers ontslagen maar tot nu toe ging het voetbal ook in dalende lijn. Ik denk dat hij ziet dat het nu weer de goede richting uitgaat. Ik vind dat Di Matteo het verdient om nog minstens een jaar aan het roer van Chelsea te blijven,” aldus de huidige trainer van Partizan Belgrado.

Ook middenvelder Frank Lampard spreekt vol lof over Di Matteo: “Kijk naar zijn resultaten, die zijn geen toeval. Hij heeft gezorgd voor een goede sfeer, een team spirit en vastberadenheid. Wat hij verwezenlijkt heeft, is verbazend.” (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content