Liverpool mikt op tweede trofee

© PA Archive/Press Association Images

Liverpool schakelde Stoke City uit in de kwartfinale van de FA Cup. De Reds blijven op die manier in de running om dit seizoen -na de Carling Cup- een tweede beker te winnen.

Eind februari veroverde Liverpool de Carling Cup door in een volgepakt Wembley van Cardiff City te winnen na strafschoppen. In de competitie gaat het minder goed. Kenny Dalglish riep voor de start van het seizoen de vierde plaats, die recht geeft op Champions League, als doel uit. De club staat voorlopig zevende, op tien punten van die vierde plaats. Liverpool had het moeilijk om een goede reeks neer te zetten en te scoren. Ondanks de dure aankopen van Luis Suárez en Andy Carroll lukte het voor The Reds maar niet om een goede reeks neer te zetten. Liverpool slaagt er wel in om zich op te laden voor de bekercompetitie. Nu kapitein Steven Gerrard is teruggekeerd uit blessure draait het team weer op volle toeren.

FA Cup

De goede vorm van Liverpool komt niet te laat. Dalglish beweert dat de club vooruitgang aan het boeken is maar voorlopig blijven de resultaten uit. In de competitie lijkt de achterstand te groot en kan Liverpool zijn seizoen enkel extra glans geven met de FA Cup. Zo kan de Schot duidelijk maken dat de club wel degelijk progressie maakt en niet ter plaatse trappelt. “Het zou fantastisch zijn als de fans een tweede beker kunnen schenken”, zei kapitein Gerrard tegen dagblad The Sun.

In de halve finale van de FA Cup ontmoet en Gerrard en co ofwel het Everton van Fellaini of Sunderland met Mignolet. De wedstrijden vindt plaats op 14 april, omdat Liverpool nooit op 15 april speelt. Op die dag vond de ramp in Hillsborough plaats waarbij toen 96 mensen het leven lieten. (MSA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content