Lior Refaelov: ‘Anderlecht heeft niet meer talent dan wij’

© Belga Image
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Club Brugge mag als leider naar Anderlecht. Lior Refaelov, man in vorm bij blauw-zwart, blikt in Sport/Voetbalmagazine vooruit naar de topper.

Hij bestempelt het als een ‘interessante wedstrijd’. Nochtans kende de Israëlische aanvaller tot nog toe weinig geluk in de duels met Anderlecht. Weinig zeges, geen in Brussel, verscheidene gemist door blessures, nog niet gescoord tegen hen…

“De meeste keren waren ze ook de betere op het veld”, geeft hij toe in een interview met Sport/Voetbalmagazine. “It’s a big game, ik hoop dat we ginder nog eens kunnen winnen. Dat zal wel lukken als we zelf ook een keer de beste zijn. Het niveauverschil is niet groot.”

Refaelov is ervan overtuigd dat paars-wit geen surplus aan talent heeft. “Zeker niet! Ik weet het, praten is één, we moeten het ook tonen op het veld. Als je nu terugkijkt op het duel bij ons in de play-offs: hadden we toen gewonnen, we waren kampioen. Maar soms is voetbal zo… Ik denk dat ze in die wedstrijd niet één keer naar de goal schoten. Mathew Ryan moest geen bal pakken. Maar we verloren toch, via een owngoal. Zeer ongelukkig.”

Titel pakken

Deze zomer verlengde Refaelov zijn contract bij Club Brugge tot 2017. Ondanks pogingen van Maccabi Tel Aviv om hem weer naar Israël te halen. Maar hij had een goede reden om er niet op in te gaan. “Er kwam een zeer goed bod en geloof me: het niveau van onze competitie is goed, het stijgt. Dat zie je ook aan de prestaties van onze nationale ploeg. De voorzitter en Vincent Mannaert weten dat ik ginder een goed contract liet liggen, maar ik denk dat ik de goeie beslissing nam voor mijn carrière. Die titel pakken was het doel bij mijn aankomst hier en dat gaat gebeuren. We will do it.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content