Licentiedossiers tweedeklassers “licht gecontroleerd”

© IMAGEGLOBE

De Beroepscommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zal vrijdag het beroep behandelen dat Beerschot aantekende tegen de licentie van stadsgenoot en tweedeklasser Antwerp.

Ondertussen blijkt ook Roland Tis, licentiemanager voor de eersteklassers, te vinden dat de dossiers van de tweedeklassers niet grondig gecontroleerd zijn. Die mening ligt in de lijn van die van Patrick Vanoppen, managing director van Beerschot.

Nadat zijn club – met enige moeite – een licentie haalde, maakte Vanoppen gebruik van het recht dat ‘een belanghebbende club’ heeft om beroep aan te tekenen tegen de licentie van een andere club. In dit dossier ziet Beerschot zich als belanghebbende “gezien de concurrentiële relatie met Antwerp op commercieel niveau”.

Vanoppen argumenteert zijn beroep onder meer door te stellen dat “het gelijkheidsbeginsel geschonden is”. Beerschot moest aantonen over voldoende liquiditeit te beschikken voor de duur van de licentie maar werd naar zijn aanvoelen gevraagd dat diepgaander te doen dan Antwerp.

“Ik ben hierdoor niet verbaasd”, reageert Tis. “Ik ga niks zeggen over dit dossier, maar ik sprak onlangs wel Steven Martens aan (de CEO van de KBVB, nvdr). Nu houden Nils Van Brantegem en ik ons bezig met de eersteklassers en volgt Koen Van Hal de tweedeklassers op. Ik ben benoemd tot verantwoordelijke voor de dienst licenties. Ik dacht dat ik in die functie álle dossiers zou kunnen inkijken, maar dat is niet zo.”

“Dat ik niet alle dossiers kan inkijken, is de wens van Guido De Croock (voorzitter van de Nationale Voetballiga, nvdr). Hij vreest dat ik ook de tweedeklassers zou controleren. Hij weet dat ik veel ervaring heb en is daarvan wat bang, terwijl volgens mij ook in de tweede klasse een goede kwaliteitscontrole door bekwame mensen moet plaatsvinden. Ik vind dat de dossiers van de tweedeklassers nu wat licht gecontroleerd zijn. Ik zou graag hebben dat iedereen gelijk voor de wet is.” (KDR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content