Lepoint: ‘De Boeck zorgt voor meer durf’

© BELGA

Christophe Lepoint en Karim Belhocine geven in Sport/Voetbalmagazine hun eerste indrukken van de nieuwe trainer bij Waasland-Beveren.

Christophe Lepoint en Karim Belhocine geven in Sport/Voetbalmagazine hun eerste indrukken van de nieuwe trainer bij Waasland-Beveren. “De coach is heel sterk gefocust op tactiek”, vindt Lepoint (28), die komende zaterdag tegen zijn werkgever AA Gent speelt. “Via videoanalyse wordt daar veel aandacht aan besteed. Hij zoekt meer de details op, want hij is er van overtuigd dat striktheid op het hoogste niveau het verschil kan maken.”

“Op training gaat de focus vooral naar oefeningen op balbezit, we mogen geen schrik meer hebben en moeten engagement tonen. De Boeck zorgt voor meer durf én motivatie, hij wil dat we tonen dat we kunnen voetballen.”

“Ondertussen werd duidelijk dat we geen ploeg hebben om de lange bal te hanteren. Als Barak Badash weer volledig fit is, dan moet ik als steunpunt voor hem een nuttige rol kunnen vervullen. We missen nog wat intelligentie en effectiviteit, zeker bij de laatste pass en voor doel.”

Achterin wordt er gestreefd naar gezonde agressiviteit. “Maar ik moet ook voor meer rust proberen zorgen”, weet routinier Karim Belhocine (34).

“Dat vertelde de trainer me in een apart gesprek, want hij streeft naar een heldere communicatie met alle jongens. We mogen niet langer twijfelen, maar moeten meer zelfverzekerdheid uitstralen. Alleen zo kan je constant worden in je prestaties, individueel en collectief. Wie niet durft, hoort niet thuis in eerste klasse.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content