Leider Club Brugge mist Niki Zimling vier tot zes weken

© Belga

Deen mist zeker een of meerder wedstrijden in groepsfase Europa League.

Competitieleider Club Brugge kan vier tot zes weken geen beroep doen op Niki Zimling. De Deense middenvelder liep in de met 0-3 gewonnen heenwedstrijd in de play-offs van de Europa League op bezoek bij het Hongaarse Debrecen een spierscheur in de kuit op.

Afgelopen weekend zag Zimling door de blessure al de competitiewedstrijd op de vijfde speeldag in de Pro League op het veld van Bergen (1-3) aan zijn neus voorbijgaan. Zijn plaats als regulator op het middenveld werd ingenomen door zijn landgenoot Jesper Jörgensen. Zondag neemt Club het in de topper van de zesde speeldag in eigen huis op tegen Standard. Door de WK-kwalificatiewedstrijden staat de volgende wedstrijd pas op 14 september op het programma. Dan trekt blauw-zwart naar KV Kortrijk.

Zimling zal ook nog één of meerdere speeldagen in de groepsfase van de Europa League, die op 20 september van start gaat, missen.

De Noorse verdediger Jim Larsen ondervindt nog steeds last van de adductoren en blijft twijfelachtig voor de Europa League-wedstrijd van donderdag tegen Debrecen.

Over de blessure van Ivan Trickovski, die zondag zijn competitiedebuut vierde, is er nog geen duidelijkheid. De Macedoniër mist sowieso de wedstrijden tegen Debrecen en Standard. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content