Leekens: ‘Grap van Hazard bewijst dat hij zich goed voelt’

© BELGA

De sfeer zit goed bij de Rode Duivels, dat bewijst het grapje dat Eden Hazard uithaalde met zijn collega Nacer Chadli. Althans, zo bekijkt bondscoach Georges Leekens de zaak toch.

Hazard had tijdens de douanecontrole het dure horloge (ter waarde van 7500 euro) van Nacer Chadli in zijn binnenzak verstopt. Die dacht aanvankelijk dat iemand van de douaniers het kostbare polsstukje had ontvreemd. Na een half uur gepalaver – waarbij zelfs de luchthavenpolitie werd betrokken – kwam de waarheid aan het licht: Eden Hazard zat met een brede grijns én het horloge van Chadli op het vliegtuig.

Ondanks het feit dat de vlucht daardoor een half uur vertraging opliep, bleek er voor de spelersgroep en de technische staf geen vuiltje aan de lucht. Integendeel, volgens Georges Leekens tekent dit de goede sfeer bij de Rode Duivels. “Dat Eden dit soort grapjes uithaalt, bewijst alleen maar dat hij zich momenteel goed voelt bij de nationale ploeg. Dat zag je ook aan de gretigheid waarmee hij speelde. Hij wilde er in eerste instantie zelfs niet af, ondanks zijn lichte blessure.”

En Leekens is zelf ook niet vies van een goeie practical joke, zo verklapt hij. “Maar daar wil ik niet dieper op ingaan, ik zou wel eens een slecht voorbeeld kunnen stellen voor mijn spelers”, grijnst de bondscoach. “Ik kan je wel zeggen dat Wilmots mij op diezelfde vlucht van Heraklion ook serieus liggen had. Hij had mijn laptop verstopt. Ik moet toegeven dat ik toch licht in paniek geraakte, met al die persoonlijke dossiers die daar op staan. Nu ja, sowieso heb ik wel een back-up, hoor. Maar dat soort zaken gebeurt dus vaker. Ik ben er trouwens van overtuigd dat ik niet eens de helft weet van wat die gasten met elkaar uithalen. Dat is maar best ook.”

En wie is de grootste grappenmaker onder onze Duivels? “Goh,” blaast Leekens, “het is nu al even geleden, maar in de tijd dat Jelle Van Damme erbij was, moest je constant op je hoede zijn.” (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content