KV Mechelen laat Pandza wachten

© BELGA

Malinwa zal Boris Pandza, net hersteld van een knieblessure, in play-off 2 laten spelen en dan pas beslissen over een mogelijke contractverlenging.

Malinwa zal Boris Pandza, net hersteld van een knieblessure, in play-off 2 laten spelen en dan pas beslissen over een mogelijke contractverlenging.
Alvorens KV Mechelen met centrale verdediger Boris Pandza (26) voortpraat over een verlenging van zijn aflopende contract, wil de club bekijken hoe goed de Bosnische international hersteld is van de knieblessure die hij begin september opliep. Daarom zal Pandza, die sinds kort weer voluit traint, zijn rentree nog mogen maken in play-off 2. Dat zegt zowel sportief directeur Fi Vanhoof als trainer Harm van Veldhoven. “We hebben ervaring met spelers die na zo’n blessure moeilijk terugkeerden”, aldus Vanhoof in Sport/Voetbalmagazine. “We willen voorzichtig zijn.”

Toen Pandza zich net na de zomertransferperiode blesseerde, haalde KV de contractvrije Sheldon Bateau. Die staat sinds december elke week aan de aftrap en kreeg in januari een contractverlenging tot 2015. Ook Maxime Biset wrong zich in het basiselftal van KV en vorige week kreeg ook hij een contractverlenging, tot 2016. Voorts beschikt de club nog over Kenny Van Hoevelen en ook Seth De Witte en Joachim Van Damme stonden al in het hart van de defensie. “Maar De Witte is van nature een middenvelder”, countert Vanhoof, “en Van Hoevelen speelt niet veel, ik denk niet dat hij erop gebrand is om te blijven. Er is nog ruimte voor een centrale verdediger.”

Van Veldhoven: “Boris is een van onze duurste verdedigers, ook dat telt mee. Hij heeft natuurlijk een ongelofelijke mentaliteit. Soms leg je hem in de weegschaal met Biset. Die speelde een goed seizoen. En met de twee samen heb je misschien wat te veel van hetzelfde. Zulke zaken houden je als trainer bezig.”

Toen ‘Kung Fu Pandza’ zich vorig jaar blesseerde, was hij net met KV aan het praten over een contractverlenging. Die gesprekken kwamen er nadat een in de lucht hangende transfer naar Arsenal Kiev niet was doorgegaan omdat de Oekraïnse club niet met de vereiste documenten over de brug was gekomen.

Mechelen kocht Pandza in 2010 bij Hajduk Split. Sindsdien deed hij mee in 66 competitiematchen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content