Kevin Mirallas trekt naar Fiorentina

© BELGA

Kevin Mirallas verdedigt volgend seizoen de kleuren van Fiorentina. Hij wordt uitgeleend door Everton, waar hij overbodig was geworden.

Mirallas was sinds 2012 aan de slag bij Everton. Het voorbije halfjaar werd de 30-jarige aanvaller uitgeleend aan het Griekse Olympiakos, waar hij ook al tussen 2010 en 2012 speelde.

De Belg hoopte begin dit jaar dankzij de overstap naar de Griekse competitie meer speelgelegenheid te krijgen, met het oog op het WK in Rusland. Dat mislukte, want de vleugelaanvaller ontbrak in de selectie van bondscoach Roberto Martinez.

Kevin Mirallas maakte twee doelpunten in zestien matchen, maar dat kon Olympiakos niet overtuigen om hem definitief over te nemen. Ook Everton rekende niet meer op Mirallas. Nu gaat de Belg, die zestig keer in het shirt van de rode duivels speelde en daarin tien doelpunten maakte, zijn geluk beproeven in de Italiaanse competitie.

De precieze voorwaarden van de deal zijn nog niet helemaal duidelijk. Everton kondigt een uitleenbeurt van één seizoen aan, terwijl Fiorentina spreekt over vier seizoenen en laat weten dat ze een aankoopoptie bedongen heeft. Mirallas moet ook nog zijn medische testen afleggen.

Partner Content