Kevin De Bruyne: ‘Chelsea wil me op hoger niveau zien spelen’

© AFP

Kevin De Bruyne heeft zijn afscheid van Werder Bremen aangekondigd.

Kevin De Bruyne heeft zijn afscheid van Werder Bremen aangekondigd. ‘Chelsea wil me op een hoger niveau zien spelen’, zei de Rode Duivel.

‘Chelsea heeft vorige week tegen mijn zaakwaarnemer Patrick De Koster gezegd dat ik naar een grotere club moet gaan, als ik in de zomer niet bij Chelsea blijf’, verklaarde Kevin De Bruyne vandaag na afloop van de training. ‘Ze willen me op een hoger niveau zien spelen. Dat is belangrijk voor mijn ontwikkeling.’

Europees voetbalVolgens sportief directeur Thomas Eichin hoopt Werder Bremen om de ex-middenvelder van KRC Genk alsnog langer te lenen van Chelsea. Werder Bremen, momenteel 14e in de Bundesliga, telt acht punten te weinig voor de zevende plaats, die recht geeft op Europees voetbal. Toch wil Eichin nog niet weten van een mogelijk afscheid van het begeerde talent.

‘Ik heb nog maar pas gesproken met Kevins zaakwaarnemer’, zei de sportief directeur. ‘Hij heeft me de huidige situatie anders uitgelegd.’

Interesse

De 21-jarige De Bruyne zou in ieder geval de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de zomer in Londen afwerken. ‘Daarna zullen we bekijken hoe onze kaarten liggen’, stelde Eichin.

Bij Chelsea heeft De Bruyne nog een contract tot 2017. In de Bundesliga zouden VfL Wolfsburg, kampioen Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen interesse hebben om de Rode Duivel (11 caps) binnen te halen. (DPA/Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content