KBVB wil met masterplan scheidsrechters beter maken

© Belga

Met het masterplan ‘TEAM 17’ wil de Belgische voetbalbond (KBVB) de arbitrage verder professionaliseren.

Met het masterplan ‘TEAM 17’ wil de Belgische voetbalbond (KBVB) de arbitrage verder professionaliseren. En van de voorstellen is om refs te trainen op spelsituaties en daarbij jeugdspelers in te zetten om spelvormen na te bootsen.

Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.

Spreekkoren, bedreigingen van trainers en andere foeterende spelers, de scheidsrechter is vaak de kop van jut. Vaak onterecht, maar soms is de kritiek wel gegrond, bijvoorbeeld bij het verkeerd inschatten van een spelsituatie.

Met het masterplan wil de voetbalbond (KBVB) daarom de scheidsrechters beter maken. TEAM 17, omdat de refs een volwaardig team moeten worden, naast de 16 eersteklassers.

Het plan werd opgemaakt door Paul Allaerts, ex-scheidsrechter en directeur Sport van de KBVB, in nauwe samenwerking met de Centrale Scheidsrechterscommissie. Frank De Bleekere staat in voor de uitwerking. Hij zal via Skype wedstrijdfases en onregelmatigheden bespreken met jonge refs. De fysieke trainingen krijgen veel aandacht, net als de spcifieke spelsituaties.

‘We trainen op buitenspel, stilstaande fases, looplijnen en elke mogelijke situatie die zich op een veld kan voordoen. We zetten jeugdspelers in om spelvormen na te bootsen’, aldus De Bleeckere. Eenmaal per maand worden een hele dag tactieken van de verschillende ploegen bestudeerd. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content