José Riga neemt afscheid van Standard Luik

José Riga is, zoals verwacht, volgend seizoen geen trainer meer van Standard.

José Riga is, zoals verwacht, volgend seizoen geen trainer meer van Standard. Zijn contract wordt niet verlengd, melden de Rouches dinsdag op de clubwebsite.

Het nieuws is geen verrassing want Riga kondigde zondag na de laatste competitiematch tegen Charleroi (2-0 winst) zelf zijn vertrek aan. Standard bedankt Riga op zijn site voor alles wat hij de club de voorbije maanden heeft bijgebracht en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière.

José Riga, door Hans Vanneste
José Riga, door Hans Vanneste

De 57-jarige Riga volgde begin februari Ivan Vukomanovic op. De Serviër werd in oktober hoofdtrainer ad interim na het ontslag van de Israëliër Guy Luzon, van wie hij de rechterhand was. Vukomanovic moest ondanks een 28 op 39 in de competitie toch plaatsmaken voor Riga.

Na de reguliere competitie leken de Rouches in het begin van de play-offs onder stoom te komen, maar wisselvallige prestaties zorgden er uiteindelijk voor dat ze vrede moeten nemen met de vierde plaats in de eindstand en een ticket voor de derde voorronde van de Europa League.

Tweede verblijf

Riga coachte Standard al eens in het seizoen 2011-2012. In maart 2014 werd de Belg aangesteld als trainer van Engelse tweedeklasser Charlton Athletic, een van de clubs die in handen is van Standard-eigenaar Roland Duchâtelet. Hij behoedde het team voor degradatie uit The Championship maar moest er toch vertrekken op het einde van het seizoen en werd opgevolgd door Bob Peeters.

Enkele weken later, begin juni, werd Riga trainer van concurrent Blackpool. Daar werd hij eind oktober 2014 wegens tegenvallende resultaten ontslagen. Nadien zat hij een tijdlang zonder club. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content