Jonathan Woodgate ziet niveau in Engeland dalen

© IMAGEGLOBE

Voormalig international merkt duidelijk kwaliteitsverlies.

De centrale verdediger van Hull City, die in het verleden door veelvuldig blessureleed nooit kon doorbreken bij Real Madrid, vindt dat het algemene niveau in het Engels voetbal de afgelopen jaren drastisch naar beneden ging.

De 32-jarige Woodgate is daardoor wat ongerust. “De standaard daalde toch wel serieus”, verklaarde de achtvoudige international in de Britse pers. “De Premier League bijvoorbeeld boette de laatste seizoenen serieus aan kwaliteit in. De topclubs zijn minder sterk dan voorheen en ook de middenmoters zetten geen stappen meer vooruit. Dat baart mij ernstige zorgen voor de toekomst, ook wat betreft onze vertegenwoordigers in Europa.”

Toch ziet Woodgate een uitzondering. “Swansea City doet het dan weer boven verwachting goed”, gaat de routinier verder. “Hun offensieve en ongedwongen manier van voetballen spreekt mij erg aan. Manager Brendan Rogers doet het formidabel met de beperkte financiële middelen die hij daar tot zijn beschikking heeft. Een mooi voorbeeld om volgen.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content