Jonas Ivens: ‘Ik ben niet bang van degradatievoetbal’

© IMAGEGLOBE

Waasland-Beveren wil centrale verdediger Jonas Ivens (28) huren van FC Groningen en heeft de Nederlandse club in dat verband een bod bezorgd.

“Klopt”, zegt Dirk Poppe, manager op de Freethiel, aan Sport/Voetbalmagazine. Vorige week meldde het Nederlandse blad Voetbal International al dat Groningen en Ivens afgesproken hebben “dat er te praten valt over een verhuurperiode”.

Ivens speelde de afgelopen twee seizoenen 53 competitiematchen met Groningen, de club waarvoor hij in 2010 KV Mechelen verliet. Dit seizoen kreeg hij nog niet één basisplaats.

“Er loopt hier ene Virgil van Dijk,” legt Ivens uit, “een topper van 21 met de potentie om volgend jaar in Engeland te voetballen. Hij speelt ook centraal achterin. En de jongen die naast hem mag staan, Kees Kwakman, is volgens de trainer complementairder met Virgil dan ik.”

Ook OHL in de dans

Over de interesse van Waasland-Beveren, laatste in de Jupiler Pro League, zegt Ivens, die in Beveren geboren werd en zijn carrière bij Beveren begon: “Ik ben niet bang van degradatievoetbal. Spelen, dát is nu mijn hoofdbetrachting. Ik wil laten zien dat ik nog leef.”

Volgens Voetbal International toont ook OHL interesse. “Dat ziet er een heel leuke club uit, met veel ambitie, een goede trainer en een goede spelersgroep.”

Ondanks zijn huidige situatie bekloeg Ivens zich zijn overstap naar Groningen nog niet: “Ik zette hier serieuze stappen, als mens en als voetballer. Ik viel terug op mijn vrouw en kindjes, ons gezin is nu nog hechter. En als voetballer kon ik proeven van een speelstijl die aanvallender is dan de Belgische en waarin een verzorgde opbouw van achteren uit belangrijk is.” (KDR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content