Jef Delen: ‘In de winterstop mogen ze eens bellen’

© BELGA

Samen met Westerlo neemt eerste klasse ook afscheid van Jef Delen. Na bijna vierhonderd wedstrijden in de hoogste afdeling hangt hij de schoenen aan de haak. Sport/Voetbalmagazine sprak met hem over zijn toekomstplannen.

“Voorlopig ga ik het ‘kopke’ vrijmaken en op vrijdagavond voetballen met de vrienden bij Rode Ster Corsica, in Beerzel, waar ik woon. Ik wil vooral mijn weekend vrijhouden, daar sta ik op, en als ik eens geen zin heb om te voetballen, hoef ik niet te gaan”, zegt Jef Delen in Sport/Voetbalmagazine.

“Ik heb al telefoons gekregen om op lager niveau te voetballen, maar ik heb dat afgehouden. In de winterstop mogen ze altijd nog eens terugbellen.”

“Eerst ga ik nog twee maanden op huwelijksreis door Australië, Nieuw-Zeeland en Frans-Polynesië. En dan nieuw werk zoeken. We gaan kamperen, rondtrekken met een camper, een auto huren… Ik heb werk dicht bij huis altijd belangrijk gevonden, maar reizen is iets anders. Als het aan mij lag bleven we nog twee maanden langer. Op het gebied van reizen ben ik wel avontuurlijk. Ik denk dat dit het begin wordt van nog heel veel reizen.”

S/VM: In het clubblad van Westerlo gaf je aan een job in Planckendael wel te zien zitten. Jef Delen tussen de olifanten, het zou wennen zijn.

“Waarom niet? Het park proper houden, ik zou dat wel zien zitten. (lachje) Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor de natuur: ik ben opgegroeid op een boerderij en thuis hou ik ook veel beesten.” (RDG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content