Jean-François Gillet wordt 3 jaar en 7 maanden geschorst

© ImageGlobe

Rode Duivel en Torino-doelman Jean-François Gillet krijgt een schorsing van drie jaar en zeven maanden voor zijn aandeel in een omkoopschandaal in de Italiaanse voetbalcompetitie.

Rode Duivel en Torino-doelman Jean-François Gillet (34) krijgt een schorsing van drie jaar en zeven maanden voor zijn aandeel in het zogenaamde ‘Calcioscommesse’, een omkoopschandaal in de Italiaanse voetbalcompetitie.

Dat meldt de Italiaanse Voetbalbond (FIGC) op zijn website. Gillet kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak.

Op een na zwaarste straf

Gillet werd beschuldigd van ‘sportieve ongeregeldheden’ in de van omkoping verdachte wedstrijden Bari-Treviso 0-1 (mei 2008) en Salernitana-Bari 3-2 (mei 2009), toen hij nog doelman was bij Bari. Stefano Palazzi, federaal procureur van de FIGC, had eerder vier jaar schorsing geëist voor de Rode Duivel.

De Luikenaar kreeg de op een na zwaarste straf van de 20 veroordeelde spelers. De schorsingen gaan van zes maanden tot vier jaar. Serie B-club Bari moet volgend seizoen met een minpunt starten in de competitie en krijgt een geldboete van 25.000 euro.

Het ‘Calcioscommesse’ barstte in juni 2011 los in Italië. Onderzoek van het parket van Bari leidde al tot verschillende veroordelingen op sportief vlak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content