Jakovenko: ‘Ik wachtte op vertrek Jacobs’

© BELGA

Na drie seizoenen van uitleenbeurten aan Westerlo en OHL lijkt Sasja Jakovenko zich eindelijk te kunnen doorzetten bij Anderlecht. In Sport/Voetbalmagazine legt hij uit hoe dat komt.

Voorlopig moet hij het nog hebben van invalbeurten, maar in vergelijking met vroeger bij Anderlecht is dat pure winst voor Sasja Jakovenko.

“Ik ben wel tevreden, maar ik zal pas echt gelukkig zijn als ik ook aan de wedstrijden zal mogen beginnen. Ik wil een basisplaats afdwingen, want ik wil elke wedstrijd spelen. Elke minuut zelfs.”

Jacobs

Heeft hij na zoveel uitleenbeurten nooit getwijfeld aan een carrière bij Anderlecht? “Neen. Ik wachtte maar op één ding: het vertrek van Ariël Jacobs. Ik wist dat ik bij een andere coach eindelijk mijn kans zou krijgen.”

“Ik heb altijd mijn best gedaan om Jacobs te tonen dat ik een kans verdiende. Soms had ik de indruk dat hij wel in mij geloofde, maar uiteindelijk werd ik dan toch weer uit de selectie gegooid.”

“Er waren al een hele tijd geruchten dat hij zou vertrekken, dus echt verrast was ik niet. Het veranderde wel heel wat voor mij, want als Jacobs gebleven zou zijn, had ik een andere club moeten zoeken.”

Jovanovic

John van den Brom noemde hem al de ‘vervanger van Jovanovic’. Wat vond hij van die uitspraak? “De trainer zei dat in juli, niets zegt dat hij daar in september nog achter staat.”

“Milan Jovanovic is een geweldige voetballer en zonder twijfel mijn beste vriend in de spelersgroep. Waarom zouden we trouwens niet samen in de ploeg kunnen staan? We kunnen heel goed samenspelen. Of ben je ons doelpunt tegen OHL al vergeten? Tegen Genk speelde Jova me goed aan en gaf ik de assist voor het doelpunt van Massimo Bruno, dus het kan perfect.” (PiD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content