Jackman: ‘Wilde zelf topsporter worden voor’

© IMAGEGLOBE

Op FIFA.com toont Hollywoodacteur Hugh Jackman zich laaiend enthousiast over de kwalificatie van ‘zijn’ Australië voor het WK in Brazilië.

“Vroeger werd niet verondersteld dat Australië op een wereldkampioenschap zou staan, dus dit is fantastisch”, zegt Jackman, bekend van films als Swordfish en X-Men, in een exclusief interview met FIFA.com.

Jackman is enorm gelukkig dat zijn land zich voor de derde keer op rij geplaatst heeft voor het wereldkampioenschap. Hij hoopt zelf in Brazilië te geraken om de Aussies live aan het werk te zien. “De jongeren vandaag zijn het gewoon geworden dat we op een wereldkampioenschap mogen aantreden, maar toen ik jong was, was dat niet het geval. Daarom blijft het zo speciaal voor mij. De wereldbeker en de Olympische spelen zijn de mooiste competities die er zijn”, beweert Jackman.

“Het was vroeger mijn droom om zelf voor mijn land te kunnen uitkomen in een bepaalde sporttak, niet om acteur te worden. Ik was jammer genoeg niet goed genoeg”, bekent de populaire acteur. Maar op de vraag wat hij zou kiezen – een persoonlijke Oscar voor zijn laatste film Prisoners of een wereldtitel voor Australië – kon hij niet antwoorden.

Indien Australië vroegtijdig uitgeschakeld wordt, zal Jackman het thuisland Brazilië steunen. “De druk waar die spelers onder moeten presteren moet enorm zijn, daarom verdienen ze zeker mijn steun. Ze hebben bovendien dezelfde kleuren als Australië, wat het nog eenvoudiger maakt om voor hen te supporteren.” (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content