Ivan De Witte: ‘Er is geen gebrek aan weerbaarheid’

© IMAGEGLOBE

AA Gent begint tegen Standard aan play-off 1. Inzet: de derde plaats die rechtsreeks recht geeft op Europees voetbal. AA Gentvoorzitter Ivan De Witte zet zijn spelers op scherp.

“Als we geen Europees voetbal halen, vind ik het een seizoen dat niet gegeven heeft wat we als doelstelling voorop hadden gezet”, zet De Witte in Sport/Voetbalmagazine meteen de toon.

Dat Tim Smolders dit AA Gent de beste groep noemt die hij bij de club al meemaakte, is voor de Gentse voorzitter geen garantie op succes: “Hij heeft gelijk, maar de beste groep en de beste resultaten, dat is een verschil.”

“We zullen volgend jaar een andere approach van de groep moeten hebben: je kan niet werken met een kern waarin veertig spelers zitten. We moeten lessen trekken en een van de lessen is dat de groep niet te groot mag zijn.”

Discipline

Een oud zeer van AA Gent, en vooral van Trond Sollied, blijft zijn nogal lakse houding inzake discipline. “Dat is een heel moeilijk onderwerp. Iedere trainer heeft zijn manier en hij heeft de zijne en daar is hij van overtuigd.”

“Je mag hem geen steen werpen over het disciplinaire deel: hij heeft zijn visie en hij volgt ze. Als het dan niet helemaal loopt zoals volgens de normen gewenst, is dat niet zijn schuld, maar toe te schrijven aan de onvolwassenheid van de groep.”

Twaalf op twaalf

“Je mag ook niet vergeten dat wij de laatste vier wedstrijden vóór die tegen Genk gewonnen hebben, zoals onder andere tegen KV Mechelen, wat niet evident was. In Genk konden we 0-2 voor gestaan hebben, maar verliezen we het een beetje door het uitvallen van Arzo.”

“Twaalf op twaalf halen nadat we even in moeilijkheden waren gekomen, dat kan je moeilijk een gebrek aan weerbaarheid noemen. De wedstrijd tegen Genk daar dan afbreuk aan laten doen, zou niet fair zijn.”(RDG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content