‘Ivan De Verschrikkelijke’ excuseert zich voor rellen

© EPA

Ivan Bogdanov was de leider van de Servische hooligans die amok maakten tijdens het EK-kwalificatieduel Italië – Servië.

Ivan Bogdanov, de leider van de Servische hooligans die dinsdag in Genua amok maakten tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Italië en Servië, biedt Italië zijn verontschuldigingen aan.

Dat heeft zijn advocaat bekendgemaakt, meldt persagentschap AFP.

“Ik bied mijn verontschuldigingen aan Italië en alle Italianen aan,” laat Bogdanov weten. “We hebben nooit voor problemen willen zorgen.”

Protest

De rellen hadden volgens hem ook niets te maken met Italië, maar waren een protestactie tegen de Servische voetbalbond.

De Servische doelman Vladimir Stojkovic werd dan weer aangevallen omdat hij volgens Bogdanov zijn ploeg heeft verraden. Stojkovic verhuisde van Rode Ster naar stadsrivaal Partizan Belgrado.

Hooligan

‘Ivan De Verschrikkelijke’, een van de meest gewelddadige hooligans van Rode Ster Belgrado, was dinsdagavond de aanstoker van de rellen. In het stadion knipte hij veiligheidsnetten door, jutte hij supporters op en bracht hij de fascistische groet.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd hij ontdekt in de koffer van een spelersbus en gearresteerd. Hij werd herkend door zijn tatoeages.

Het duel tussen Italië en Servië werd omwille van de rellen eerst met een half uur vertraagd en nadien al na zes minuten spelen onderbroken. Servië riskeert zware sancties.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content